Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Rittal Software Power Engineering met nieuw moduul

Zevenaar, 12 mei 2016



Rittal Software Power Engineering met nieuw moduul



185mm-energieverdeler – gewoon veilig plannen Bij de planning van een schakelinstallatie is de bescherming van personen die aan elektrische schakelinstallaties werken bijzonder belangrijk. Dit is vaak alleen mogelijk met geteste en gestandaardiseerde inbouwcomponenten. De installaties moeten echter ook zijn afgestemd op de individuele situatie en snel en eenvoudig zijn te produceren. Met het nieuwe railsysteem Ri4Power 185mm en de nieuwe softwareversie 6.3 van Rittal Power Engineering toont Rittal dat dit met slechts één systeem mogelijk is.



De energieverdelingen van industriële installaties en gebouwen zijn vaak afgestemd op het latere gebruik. Daardoor is een individuele opbouw met diverse uitgaande stroomkringen nodig. Ook een latere aanpassing door uitbreiding of modificatie moet altijd mogelijk zijn. De betreffende energieverdeler moet dan altijd dezelfde zijn en ook aan de wettelijke eisen voldoen. Het nieuwe railsysteem Ri4Power 185mm is daar een optimale oplossing voor.



Het systeem bestaat uit gestandaardiseerde en geteste producten en voldoet aan de eisen van NEN-EN-IEC 61439 voor combinaties van laagspanningsinstallaties met typegoedkeuring. Het systeem toont zijn sterke punten in de opbouw. De volledige opbouw is modulair en door de optimale afstemming op de Rittal TS 8 aanbouwkast eenvoudig te realiseren. Ook de aanrakingsbeveiliging van het railsysteem, die de gebruiker beschermt tegen aanraking van spanningsgeleidende onderdelen, wordt gemonteerd voordat de schakel- en beveiligingsapparatuur wordt aangebracht. Omdat gestandaardiseerde producten worden gebruikt en de individuele en tijdrovende productie van afdekplaten vervalt, bespaart dit veel tijd en kosten.



Compacte vermogensschakelaars worden eenvoudig opgebouwd met adapters of NH-zekeringlastscheiderstroken omdat de apparaten in het raster van de afdekking worden geplaatst en door de afdekking heen contact maken met de rails. Ook een latere modificatie of uitbreiding is mogelijk zonder de aanrakingsbeveiliging achteraf te hoeven aanpassen.



Om dit ook bij de planning en configuratie gemakkelijker te maken, is versie 6.3 van Rittal Power Engineering uitgebreid met een extra programmamoduul voor Ri4Power 185mm. De kasten worden geselecteerd in overeenstemming met de eisen en voorzien van de bijbehorende apparatuur. Stuklijsten en tekeningen, die al tijdens de offertefase de latere uitbouw tonen, worden automatisch op de achtergrond gegenereerd. Zodra de configuratie is voltooid, kan voor elke schakelinstallatie de benodigde typegoedkeuring automatisch worden gemaakt.