Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Rittal breidt Ri4Power System 185 mm uit

Rittal breidt Ri4Power System 185 mm uit



Nog comfortabeler energieverdeling

Het nieuwe railsysteem Ri4Power 185 mm van Rittal houdt rekening met economische aspecten en de eisen van de actuele norm IEC 61439-1 en is ideaal voor een compacte en veilige systeemopbouw voor energieverdelingen. Om het toepassingsgebied uit te breiden en het gebruik comfortabeler te maken, heeft Rittal nieuwe adapters en opbouwcomponenten in het programma opgenomen.



De energieverdelingen van industriële installaties en gebouwen zijn vaak gericht op later gebruik en hebben daarom een individuele opbouw met verschillende uitgaande stroomkringen nodig. Ook een latere aanpassing door uitbreiding of modificatie moet altijd mogelijk zijn. De energieverdeler moet veilig zijn voor de gebruiker en ook aan de wettelijke eisen voldoen.



“Het Ri4Power System 185 mm is een optimaal systeem voor energieverdelers. Om het in de praktijk te kunnen toepassen, zijn alle componenten van het systeem getest met de Rittal TS 8 kast en voldoen daardoor aan de eisen van IEC 61439 voor combinaties van laagspanningsinstallaties met typegoedkeuring,“ zegt Michael Schell, hoofd afdeling Energieverdeling bij Rittal.



Nieuw is dat nu ook compacte vermogensschakelaars tot 630A kunnen worden gebruikt. Daartoe is een 150 mm brede apparatenadapter met flexibel railkoper ontwikkeld. Deze apparatenadapter tot 630A is, net als de grote apparatenadapter tot 1600A, compatibel met de apparaten van verschillende fabrikanten.



Daarnaast heeft Rittal het programma aansluittechniek uitgebreid met aderaansluitklemmen en stroken voor het aansluiten van kabelschoenen en ronde aders tot 300 mm² of gelamelleerd railkoper tot een breedte van 80 mm. Het programma NH-zekeringlastscheiderstroken is bovendien uitgebreid met een trafostrook tot 910A voor de secundaire aansluiting van transformatoren tot 630KVA en met dubbele NH-zekeringenlastscheiderstroken tot 1250A.



“Dit maakt het Rittal Ri4Power System 185mm tot een nog veelzijdiger en nog completer pakket voor energieverdelingen tot 2000A,” aldus Michael Schell.



Alle nieuwe componenten kunnen in versie 6.3 van het engineeringsprogramma “Rittal Power Engineering” worden geconfigureerd. Dit programma maakt niet alleen een eenvoudige en snelle engineering van projecten mogelijk, maar biedt ook tal van andere nuttige functies zoals stuklijsten, 2D CAD-tekeningen en typegoedkeuringsdocumentatie van de installatie volgens IEC 61439.



1606.jpg