Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe hogedrukpompen voor hoge vermogens

Nieuwe hogedrukpompen voor hoge vermogens



Als aanvulling op het bestaande programma verticale hogedrukpompen brengt KSB nu ook de Movitec 125 op de markt. Deze nieuwe meertraps centrifugaalpomp is bij uitstek geschikt voor het verpompen van vloeistoffen als water, koelmiddel, condensaat en minerale olie. Toepassingen van de pomp zijn onder meer te vinden in industriële circulatie- en brandblussystemen, koelwatercircuits, wasinstallaties alsmede algemene procestechnische drukverhogingstoepassingen.



Bij de constructie van de nieuwe aggregaten hebben de ontwerpers speciaal de nadruk gelegd op een bijzonder goed hydraulisch rendement. Dat bedraagt bij de toepassing van volle waaiers meer dan 80 procent. De maximale capaciteit van de pompserie ligt bij 192 kubieke meter per uur. De opvoerhoogte bedraagt maximaal 125 meter. De toelaatbare temperatuur van het verpompte medium varieert van -20 °C tot +120 °C. Als aandrijvingen van de nieuwe aggregaten worden standaard tweepolige IE3-motoren van 15 tot 45 kW toegepast.



Dankzij mediumgesmeerde glijlagers van wolfraamcarbide, gegoten sokkels en torsievaste drukmantels met opgesloten O-ring pakkingen zijn de pompen uitermate robuust en betrouwbaar. Daaraan wordt verder bijgedragen door de corrosiebestendige hydraulische onderdelen van roestvrijstaal.



Verschillende materiaalvarianten en een groot aantal mogelijkheden van flensaansluitingen geven de gebruiker een grote flexibiliteit bij de montage en het gebruik van de nieuwe aggregaten. Dankzij genormeerde (EN 12756), gemakkelijk te verwisselen mechanische cartridgeafdichtingen zijn de nieuwe pompen van de serie Movitec125 onderhoudsvriendelijk en zijn lange standtijden mogelijk.



Optioneel is de pomp te gebruiken met frequentieregelaar en hoogefficiënte aandrijvingen. Dat verhoogt de efficiëntie van de installatie en maakt het mogelijk de capaciteit aan de werkelijke behoefte aan te passen.



KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.