Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

  Rittal ontwikkelt nieuwe schakelkastverlichting

Zevenaar, 4 september 2016

 

Rittal ontwikkelt nieuwe schakelkastverlichting



Sensationeel licht

Rittal brengt een nieuwe generatie verlichting voor schakelkasten op de markt. Met energie-efficiënte en krachtige LED-techniek tot 1.200 lumen en comfortabele aansluit- en montagemogelijkheden die voldoen aan wereldwijde wensen verlegt Rittal opnieuw de grenzen. De systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek biedt een groot aantal vernieuwende details die garant staan voor een optimale verlichting in de kast en installatiewerkzaamheden aanzienlijk vergemakkelijken.



Verlichting wordt bij de planning van een schakelkast vaak verwaarloosd. Daarom is de verlichting vaak ook slecht wanneer in de kast moet worden gewerkt. Het duidelijk kunnen herkennen van bijv. verschillende kleuren van kabels is voor installatie of onderhoud echter van groot belang. “Met onze nieuwe ontwikkeling met de modernste lichttechnologie vereenvoudigen wij het werk aan de schakelkast aanzienlijk en helpen wij om fouten tijdens installatie, onderhoud of reparaties en daardoor dure vertraging te voorkomen,” zegt Christian Dietrich, productmanager schakelkasten bij Rittal. Hij vervolgt: “De eenvoudige montage van de nieuwe verlichting bespaart bovendien waardevolle tijd in de werkplaats.”



Doelgericht verlichten

Ten tijde van de marktintroductie is de nieuwe schakelkastverlichting verkrijgbaar in twee modellen van 900 lumen en 1.200 lumen. De nieuwe verlichting is uitgerust met de modernste LED’s. Deze zijn niet alleen zeer energie-efficiënt, maar hebben in vergelijking met andere lampen ook een duidelijk langere levensduur. Om de kast optimaal te verlichten, wordt een transparante kunststof afdekking gebruikt waarin Fresnel-lenzen zijn geïntegreerd. Deze richten het licht zodanig dat de volledige kast, ook onderin, doelgericht wordt verlicht. Het voordeel: het licht komt daar waar het nodig is – zonder zich naar buiten te verspreiden.



Eenvoudige installatie en snelle montage

De kastverlichting kan optioneel via een geïntegreerde schakelaar, een deurschakelaar of een bewegingsmelder worden in- en uitgeschakeld. De verlichting is naar keuze voorzien van een contactdoos. De aansluittechniek vereenvoudigt de montage en maakt een snelle installatie mogelijk. De verlichting wordt met behulp van voorgeconfectioneerde kabels met connectoren aangesloten. De aansluiting op de lamp kan 90 graden worden gedraaid, zodat de kabel ook in smalle kasten – met een breedte van 600 mm – eenvoudig kan worden aangesloten.



Over de hele wereld perfect in de schakelkast geïntegreerd

De nieuwe schakelkastverlichting past ideaal in het aanbouwsysteem TS 8. De verlichting is optimaal aan het profielframe aangepast en kan zonder ruimteverlies worden geïntegreerd. Een bijzonder voordeel voor een snelle montage: één persoon kan de verlichting zonder hulp monteren. Een model biedt drie bevestigingsmogelijkheden: met een clip in het TS 8-profiel, schroefbevestiging, of een magnetische houder.



Door het brede spanningsgebied is de verlichting bovendien geschikt voor gebruik over de hele wereld. Een groot voordeel voor deskundigen in de besturingsbouw, schakelinstallatiebouw en de machinebouw die internationaal actief zijn. Ongeacht of de installatie in Duitsland, de VS of in Azië wordt gebruikt – er kan altijd dezelfde kastverlichting worden ingebouwd. Hierdoor zijn er geen wijzigingen in de elektrische planning of stuklijsten nodig. De verlichting beschikt bovendien over internationaal belangrijke toelatingen.



Met deze nieuwe ontwikkeling vergemakkelijkt Rittal ook tal van processen op het gebied van inkoop en montage. Omdat het Rittal is gelukt om met slechts enkele uitvoeringen aan alle wensen te voldoen, profiteren besturings- en schakelinstallatiebouwers van eenvoudiger bestelprocedures en een kleinere voorraad.