Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D voor de zwaarste toepassingen

Nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D voor de zwaarste toepassingen



In de industrie is de troebelheid/drogestofconcentratie van vloeistoffen een veel voorkomende parameter. Vaak is dit niet zo’n makkelijke toepassing als het lijkt. Bijvoorbeeld omdat in een laag meetbereik van mg/L gemeten moet worden of omdat de vloeistof chemisch aggressief is of een hoge temperatuur heeft. Juist hiervoor is de nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D van Endress+Hauser ontworpen. Dankzij het lichtabsorptie principe en de mogelijkheid van een geheel kunststof uitvoering (geschikt tot 85°C), zijn ook deze toepassingen voortaan eenvoudig te meten. Vanzelfsprekend communiceert de sensor via het Memosens protocol en daardoor te gebruiken op bestaande Liquiline CM44x transmitters.



Ideaal voor chemisch aggresieve vloeistoffen en hoge temperaturen

Vaak zit in industrieel afvalwater chlorides. Dit zorgt ervoor dat de RVS troebelheidsensor niet bestendig zijn. Helemaal als die chlorides in afvalwater met een hogere temperatuur zitten. In dergelijke toepassingen waren voorheen dure hastelloy of titanium troebelheidsensoren nodig. Nu dus niet meer. De standaard kunststof uitvoering van de Turbimax CUS50D is geschikt tot 85°C en dus ook voor chemisch aggressieve vloeistoffen.

 

Ook voor het lage meetbereik

De Turbimax CUS50D meet troebelheid en onopgeloste drogestof nauwkeurig en betrouwbaar, zelfs in donkere vloeistoffen. Het meetprincipe is bijzonder: in plaats van de veelvoorkomende lichtreflectie meet deze sensor de lichtabsorptie in de meetspleet. Hierdoor wordt eenvoudig een (lineair) verband gelegd in een laag meetbereik (bv. 0-1.000 mg/l) tussen de lichtabsorptie en drogestofconcentratie. De kalibratie is zeer eenvoudig: een één-punts kalibratie is voldoende voor de meeste toepassingen. Uiteraard is de sensor ook goed te gebruiken in slib of slurries, de sensor is al succesvol in gebruik in meetbereiken van 0-100 g/L.

 

Zeer weinig last van vervuiling

De sensorkop van de Turbimax CUS50D is gemaakt van PCFTE. Dit is een materiaal dat net als bijvoorbeeld teflon, zeer glad is. Vuil heeft daardoor moeite om te hechten op het sensoroppervlak. Dit, gecombineerd met optionele luchtreiniging, zorgt ervoor dat een nagenoeg onderhoudsvrije troebelheids meting gerealiseerd wordt. Er is dus géén kwetsbare wisser nodig op deze sensor.

 Afbeeldingsresultaat voor Slideshow

http://www.nl.endress.com/cus50d

Bijlagen:



Afbeelding 1 Turbimax CUS50D troebelheidsensor van kunststof en rvs

​Afbeelding 2 Turbimax CUS50D troebelheidsensor in industriele afvalwaterzuivering